Voeding en Horeca –
Centrum Leren en Werken
Medewerker snackbar en taverne
De medewerker snackbar-taverne verzorgt de keukenbereidingen, de bardienst en de bediening van de klanten in een snackbar-taverne. In een sneldienstrestaurant past hij sneldienstrestauratietechnieken toe en bedient de klanten.
De opleiding Medewerker snackbar-taverne bestaat uit 2 modules:
– Snackbar-taverne
– Sneldienstrestauratie
Keukenmedewerker
De keukenmedewerker voert volgens instructies van de verantwoordelijke voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) en vaat uit. Hij verwerkt ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken door het toepassen van basiskooktechnieken stoven, koken, bakken en blancheren. De opleiding bestaat uit 2 modules, die samen het certificaat Keukenmedewerker afleveren.
- Initiatie keuken
- Keukentechnieken
Hulpkok
De hulpkok voert voorbereidende werkzaamheden (mise-en-place) in functie van warme en koude keukenbereidingen uit. Hij verwerkt ingrediënten door het toepassen van basiskooktechnieken tot warme en koude keukenbereidingen. Hij bestelt en ontvangt voedingsmiddelen binnen de keuken. Hij organiseert, volgt keukenprocessen op en geeft instructies aan keukenmedewerker. De opleiding bestaat uit 5 modules, die samen het certificaat Hulpkok afleveren.
- Initiatie keuken
- Keukenprocessen
- Keukentechnieken
- Koude keukenbereidinge
- Warme keukenbereidingen