Bergvakanties

Zomervakantie Lechtal Oostenrijk

Het einde van het schooljaar is voor enkele leerkrachten en een groep leerlingen van de eerste graad het signaal om zich klaar te maken voor een groot buitenlands avontuur.

Reeds meer dan 20 maal trokken we met een 35-tal leerlingen richting Holzgau in Oostenrijk.

Dit kleine dorpje is onze uitvalsbasis voor tal van activiteiten.

Gedurende 10 dagen houden we ons bezig met prachtige trektochten doorheen het berglandschap, allerlei sport- en spelactiviteiten en verschillende speciale uitdagingen.

Het weer is meestal fantastisch, de bergriviertjes enorm verfrissend en de berghutten indrukwekkend.

Iedereen geniet steeds van de geweldige uitzichten, de verrassende spelletjes op het sportterrein in het dal, de rafting op de Lech, de tweedaagse waarbij we op een hoogte van 3210m slapen, de mountainbiketocht, filmnacht, rodelbaan, Klettersteig, de lekkere pizza’s, het openluchtzwembad, …

Bedankt aan iedereen die er in het verleden reeds bij was en er een geweldige editie van maakte!

Ski- en snowboardreis in Italië

Ondertussen al een traditie op onze school is de ski en snowboardvakantie voor de 2de en 3de graad.

In het Italiaanse skigebied Val Die Fiemme in het zuiden van de Alpen vertoeven we de eerste week van de paasvakantie in het dorpje Predazzo? Gedurende 6 volle ski-of snowboarddagen doen we 4 verschillende skigebieden in de buurt aan. Reeds meer dan 15 jaar vullen we onze bus met leerlingen uit voornamelijk 3de en 4de jaar. Leerlingen uit de derde graad zijn echter eveneens welkom.

In ons 3-sterrenhotel worden we gedurende onze reis verwend met de plaatselijke gastronomie en kunnen we er ook terecht voor onze spetterende avondactiviteiten of om eens lekker te ontspannen in de sauna en jacuzzi.

Elk jaar opnieuw gaat er een gemotiveerd team van jonge mensen mee om ons alle technieken aan te leren op de piste en te zorgen voor de nodige sfeer op de bus en naast de pistes.

Op Facebook VTI-Ski Aalst vind je nog tal van foto’s van de vorige edities.

Share This