Restaurant en Keuken

Beschrijving van de studierichting

Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen verkennen activiteiten in keuken en restaurant op vlak van uitbatingsvormen, grondstoffen, materieel. Ze verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden binnen keuken en restaurant. Ze hebben daarbij aandacht voor voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Ze oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Profiel van de leerling

De leerlingen Restaurant en keuken zijn sterk in het leren binnen de concrete contexten eigen aan het studiedomein en de studierichting. Via concrete contexten verwerven ze basis-theoretische inzichten. Zij leren binnen een afgebakende en veilige leersituatie geleidelijk meer autonoom functioneren en zijn in staat effectieve handelingen te stellen om concrete uitdagingen aan te pakken. Fijn-motorische vaardigheden helpen leerlingen om tot realisaties in de praktijk te komen.

Ze zijn sociaal en communicatief vaardig in functie van het bedienen van gasten. Ze gaan praktisch en creatief aan de slag met voeding. Zij werken samen in team en hebben een goede fijne motoriek. Zij zijn creatief en flexibel en werken georganiseerd.

Lessentabel

Share This