Interieurinrichting

Zevende jaar

Beschrijving van de studierichting

In het zevende jaar BSO interieurinrichting leren wij je om een project volledig af te werken, van bij het opmeten van de ruimte over het tekenen tot en met het plaatsen van een keuken, dressing, bureau, … Natuurlijk kunnen losse elementen, waarbij de eigen creativiteit een belangrijke rol speelt, ook nog.

Tijdens de 14 uur praktijk leren wij je om zelfstandig te werken. Daarbij wordt de CNC regelmatig gebruikt. Je werk voorbereiden met tekening in ACAD is heel belangrijk. Tijdens de 8 uur TV vakken kunnen de voorbereiding van je praktijk gebeuren. We spelen tijdens die lessen in op de noodzaak. Tekenen met behulp van de PC, voorbereiden van de CNC, opzoeken van het meubelbeslag, zoeken naar de juiste materialen (waaronder ook composietmaterialen), zijn stuk voor stuk zaken die dan aan bod komen. “Het plaatsen van gipskartonwanden, plafondsystemen en verschillende soorten van vloerbedekking komen ook aan bod”.

Voor de geïntegreerde proef werken we samen met binnenhuisarchitecten die zelf een eigen interieurbedrijf hebben. Zij helpen zoeken naar de juiste vormgeving, kleurschakeringen, materialen en constructies. In de loop van het schooljaar volgen zij de werken regelmatig op.

Ben je dus creatief, heb je gevoel voor vormgeving en kleuren, werk je nauwkeurig en graag zelfstandig, wil je “spelen” met materialen en mooie totaalprojecten afwerken dan is interieurinrichting zeker iets voor jou. Wanneer je uit het 6de BSO Houtbewerking of het 6de Houttechnieken komt heb je een goede basis om dit zevende jaar aan te vatten. Door de grote verscheidenheid van de verschillende interieurs en de tewerkstelling ben je zeker van een boeiende en zeer afwisselende job.

Lessentabellen

VAK

UREN

Zevende jaar

Godsdienst

2

PAV

4

Frans

2

Wiskunde

2

Lichamelijke Opvoeding

2

Interieurinrichting (TV)

8

Interieurinrichting (PV)

14

TOTAAL

34

Share This