Gemeenschapsrestauratie
Zevende jaar
Beschrijving van de studierichting
Als je als kok een leidinggevende en organisatorische functie wilt uitoefenen, kun je dat leren in het specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie. Daar leer je zelfstandig een werkplan opmaken, de nodige grondstoffen uitzoeken, de bereiding vlot en vakkundig uitvoeren. Bij het verwerken van de grootkeukenadministratie worden computerprogramma’s ingeschakeld, zowel voor het opmaken van de bestellingen als bij het voorraadbeheer.
Inhoudelijke componenten:
- planning en organisatie van de grootkeuken;
- voorraadbeheer en kostprijsberekening;
- gebruik van moderne grootkeuken apparatuur;
- vaardigheden van veiligheid en hygiëne in de keuken;
- voedingsleer, dieetleer;
- voedingstechnologie en menuleer;
- technische uitrusting;
- stages in grootkeukens van bedrijven, ziekenhuizen, OCMW, scholen, banken, …
Lessentabel
VAK | UREN |
Zevende jaar | |
Godsdienst | 2 |
PAV | 4 |
Frans | 2 |
Wiskunde | 2 |
Engels | 2 |
Lichamelijke Opvoeding | 2 |
Gemeenschapsrestauratie (TV) | 8 |
Gemeenschapsrestauratie (PV) | 12 |
TOTAAL | 34 |
INFO
Inschrijvingen
Isabelle Rogge