Gemeenschapsrestauratie

Zevende jaar

Beschrijving van de studierichting

Als je als kok een leidinggevende en organisatorische functie wilt uitoefenen, kun je dat leren in het specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie. Daar leer je zelfstandig een werkplan opmaken, de nodige grondstoffen uitzoeken, de bereiding vlot en vakkundig uitvoeren. Bij het verwerken van de grootkeukenadministratie worden computerprogramma’s ingeschakeld, zowel voor het opmaken van de bestellingen als bij het voorraadbeheer.

Inhoudelijke componenten:

  • planning en organisatie van de grootkeuken;
  • voorraadbeheer en kostprijsberekening;
  • gebruik van moderne grootkeuken apparatuur;
  • vaardigheden van veiligheid en hygiëne in de keuken;
  • voedingsleer, dieetleer;
  • voedingstechnologie en menuleer;
  • technische uitrusting;
  • stages in grootkeukens van bedrijven, ziekenhuizen, OCMW, scholen, banken, …

Lessentabel

VAK

UREN

Zevende jaar

Godsdienst

2

PAV

4

Frans

2

Wiskunde

2

Engels

2

Lichamelijke Opvoeding

2

Gemeenschapsrestauratie (TV)

8

Gemeenschapsrestauratie (PV)

12

TOTAAL

34

Share This