Distributie – Centrum Leren en Werken

Bestuurder heftruck

Je leert goederen laden, lossen en systematisch stockeren in een magazijn met behulp van de vorkheftruck. Logisch en ordelijk kunnen werken is nodig om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast leer je bestellingen voorbereiden door de goederen klaar te zetten. Hiervoor moet je ook met een computersysteem leren werken. Desondanks blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig. Brute kracht of met een heftruck kunnen rijden is niet alles, het magazijnwerk is erg veelzijdig en vereist ook dat je goed kan samenwerken met je collega’s.

De opleiding Bestuurder heftruck bestaat uit 3 modules:

 • Besturing heftruck
 • Verplaatsing lading extern transportmiddel
 • Verplaatsing lading heftruck

Bestuurder reachtruck

De reachtruck is een soort heftruck die heel wendbaar is en kan gebruikt worden in smalle gangpaden.
Je leert hiermee pallets laden, lossen en systematisch stockeren in een magazijn.
Ook het voorbereiden van bestellingen door de goederen klaar te zetten, wordt aangeleerd. Hiervoor moet je met een computersysteem leren werken.
Desondanks blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig.
Brute kracht of met een vorkheftruck kunnen rijden is niet is niet voldoende, je moet ook goed leren samenwerken met je collega’s om je werk ordelijk en volgens een verstandig systeem, te kunnen doen.

De opleiding Bestuurder reachtruck bestaat uit 2 modules:

 • Besturing reachtruck
 • Verplaatsing lading reachtruck

Magazijnmedewerker

(i.s.m. VDAB: bestuurder heftruck en bestuurder reachtruck). De magazijnmedewerker ontvangt en laadt goederen. Hij pakt de goederen uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Hij gebruikt hierbij hulpmiddelen zoals transpallet, duivel, … en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi, … en past stapeltechnieken toe. De magazijnmedewerker telt, scant en registreert de goederen. Hij controleert de bijhorende documenten en vult ze in. De opleiding bestaat uit 3 modules, die samen het certificaat Magazijnmedewerker afleveren:

 • Inkomende goederen
 • Magazijntaken
 • Uitgaande goederen
  INFO
  Inschrijvingen
   Ann Heymans
   ann.heymans@vtiaalst.be
   +32 (0) 53 60 71 67
  NUTTIGE LINKS
  Share This