Lees hier de nieuwsberichten

10/01/2020 - Pijpfitten van het Priester Daens College logo

Enkele enthousiaste leerlingen van het VTI besloten om tijdens de les pijpfitten het logo van het nieuwe Priester Daens College na te maken. Onze school maakt namelijk sinds 1 september 2019 deel uit van deze nieuwe scholengroep. Het resultaat mag er zijn! 

09/01/2020 - Update project bodemklepcontainer

De leerlingen van het 7de jaar pijpfitten-lassen-monteren van het VTI Aalst werken dit jaar een de ontwikkeling van een bodemklepcontainer. Dit is een milieuvriendelijke, veilige én efficiënt te legen afvalcontainer. De leerlingen zijn ijverig aan het werk en de container krijgt al mooi vorm! 

21/11/2019 - Bezoek rechtbank

5BH en 5BS trokken op 21 november naar de correctionele rechtbank in Brussel. Het gebouw is een prachtig staaltje architectuur en maakte indruk op de leerlingen. Tijdens de voormiddag observeerden ze enkele rechtszaken en in de namiddag mochten ze in de huid van een rechter, advocaat, aanklager, … kruipen. Ze bereidden als ware professionals hun casus voor en mochten onder het goedkeurend oog van de rechter het beste van zichzelf geven. Het was een leerrijke workshop die perfect aansluit bij de lessen over het gerecht!

20/11/2019 - Schrijf je in voor onze jobbeurs!

Voor de jobbeurs op 6 februari 2020 (in de namiddag) bieden we de kans aan bedrijven om zich te komen voorstellen aan onze eindejaarsleerlingen. De aanwezige leerlingen zijn op zoek naar een job of naar een stageplek.

Deelname aan de beurs is volledig gratis!

08/11/2019 - Volg onze tiny house blog!

Tijdens een tweejarig STEM-project zullen leerlingen Hout- en Bouwkunde een “tiny house” of een microwoning bouwen. Dit project laat de leerlingen toe om de praktische uitvoering van een werf van A tot Z op te volgen.

Op onze blog kan je de vooruitgang van het project op de voet volgen! 

24/10/2019 - Aanleg beplantingen in de Puytenput

De opleiding Groenaanleg en -beheer is volop bezig met het opfleuren van de campus eerste graad (VTI De Puytenput). Er worden heel wat beplantingen aangelegd, alsook enkele fleurige perkjes. 

Puik werk van onze leerlingen uit CLW VTI De Kering! 

08/10/2019 - Teambuilding 7BPL

Het 7e jaar pijpfitten-lassen-monteren ging op 8 oktober 2019 op teambuilding met de hele klas. De leerlingen BPL maakten een gezellige kanotocht op de Dender en versterkte hun team spirit. 

De leuke dag was zeker voor herhaling vatbaar! 

07/10/2019 - Zelf ontworpen wagen

De klassen 2TMEa en 2TMEb mochten in het kader van hun lessen een zelf ontworpen wagen maken. En het resultaat mocht er zijn! Zo zaten er enkele futuristische exemplaren tussen, maar waren er even goed enkele zeer innovatieve wagens tussen. 

01/10/2019 - Ontwikkeling bodemklepcontainer

De leerlingen van het 7de jaar pijpfitten-lassen-monteren van het VTI Aalst zitten rond de tafel om een milieuvriendelijke, veilige én efficiënt te legen afvalcontainer te ontwerpen en uit te voeren. Zij kozen voor de ontwikkeling van een bodemklepcontainer.

30/09/2019 - Sportdag 5BSO

Op 30/09/2019 was het tijd voor de sportdag van 5BSO. Het werd een dag vol sportieve en avontuurlijke activiteiten zoals boogschieten, paintball en een touwenparcours in de bomen. 

Het was een leuke en sportieve dag voor iedereen!