Blog Kleinschalig Wonen Project

22/01/2020

De houtafdeling heeft vandaag een gloednieuw plaathoutmagazijn mogen in ontvangst nemen. De Tsjechische chauffeur was mooi op tijd en het lossen ging vlot dankzij onze collega Jo Meersman. De leerkrachten houtbewerking zullen vandaag al starten met de montage van het rek. Het plaathoutrek is voor de houtafdeling een heel belangrijke investering om de vele platen die jaarlijks verwerkt worden op een veilige wijze te kunnen opstellen. Daarnaast kunnen de leerlingen dan ook op een veilige wijze hun platen van het rek halen. Het rek kan 80 platen van 18 mm opslaan.

18/12/2019

De materialen zijn geleverd en de leerlingen zijn begonnen aan het verzagen van de I-joists aan de hand van zaagschema’s die door de leerlingen gemaakt waren. Door het maken van de zaagschema’s met een programma op de computer wisten we hoeveel I-joist we nodig hadden maar ook hoe te verzagen. Ondertussen werden de palen geschaafd en samengelijmd. Nu alles gezaagd is kan begonnen worden met het samenstellen van de vloer en wand elementen. Normaal worden die genageld, nu schroeven we alles in elkaar omdat we het geheel weer gedeeltelijk uit elkaar moeten halen.

Zodra de verschillende vloer en wandelementen gemaakt zijn kan gestart worden met de opbouw van het geheel. Zoals het plan voorschrijft worden de vloerelementen op liggers geplaatst. Hiervoor gebruiken wij balken van DOKA die we mogen gebruiken uit de bouwafdeling. Nu die balken mooi pas liggen kan kunnen de duralispanelen van Unlin aangebracht worden als vloer. Deze vloerplaten worden ook geschroefd.

25/11/2019

Na enkele weken onderzoek, plannen bekijken en maquettes bouwen kunnen we beginnen met het praktische gedeelte van het project: we kunnen starten met de bouw van onze tiny house! Vandaag werd het nodige materiaal geleverd door partnerbedrijf De Somer/Janssens & Janssens, waardoor de eerste hand kan gelegd worden aan de houtskeletbouw. 

07/11/2019

Feestelijke lancering STEM-project rond kleinschalig wonen

Op donderdag 07/11/2019 werd ons Kleinschalig Wonen project feestelijk voorgesteld aan het grote publiek. Ook de pers was erbij, en onderstaand artikel verscheen in Het Nieuwsblad.